Bucharest RUNNING CLUB anunta cei patru membri onorifici: Elisabeta Lipa, Gabriela Szabo, Andreea Raducan si Ivan Patzaichin

prr_6515
Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România, anunță noii membri onorifici care devin implicit și ambasadori ai evenimentelor BUCHAREST RUNNING CLUB PREMIER EVENTS.
Cei patru mari campioni ai României, personalități ale lumii sportive și societății românești care au acceptat invitația de a deveni membri onorifici ai organizației sunt: Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Andreea Răducan și Ivan Patzaichin. De-a lungul carierelor remarcabile, cele patru personalități sportive au promovat România și sportul, în spiritul valorilor olimpice-respect și atitudine pozitivă.
Ei vor fi de asemenea ambasadori ai Bucharest RUNNING CLUB PREMIER EVENTS și ai Maratonului București Raiffeisen Bank, alături de ceilalți ambasadori ai evenimentului: canotoarele campioane olimpice – Doina Ignat, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, Georgeta Andrunache, artiștii Călin Goia, Dan Helciug, realizatorii TV Sonia Argint-Ionescu, Daniel Osmanovici, Alex Dima, Gianina Corondan, Oana Tache.
„Suntem onorați să-i avem ca membri onorifici pe cei patru mari campioni de renume, alăturându-se unui număr considerabil de personalități recunoscute din lumea sportivă și culturală românească care sprijină activitatea Bucharest RUNNING CLUB”, a declarat Valeria Răcilă Van Groningen, Președinte Bucharest RUNNING CLUB
Credem cu tărie că domniile lor, prin puterea inspirației cât și a pasiunii și a implicării care le-au asigurat respectul și admirația românilor de-a lungul timpului, vor promova în mod activ necesitatea practicării sportului în rândul populației. Le mulțumim și le suntem recunoscători noilor noștri membri onorifici” a declarat Oana Năstase, Director Bucharest RUNNING CLUB.
Bucharest RUNNING CLUB anunță că în perioada 8-9 octombrie va avea loc cea de-a noua ediție a Maratonului București Raiffeisen Bank la care sunt așteptați peste 14.000 de alergători din 60 de țări și îi invită pe alergători să se înscrie pe www.bucuresti-maraton.ro până pe 25 septembrie la una dintre curse: Maraton (42 km), Semimaraton Volkswagen (21 km), Ștafeta Vodafone (4×10 km), Cursa Populară Ciuc Radler (3,6 km), Cursa Adolescenților (3,6 km), Cursa Copiilor Uniqa Asigurări, Jogging în scutece SAMAS.

Despre membrii onorifici ai Bucharest RUNNING CLUB:

Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase Olimpiade, a fost de 25 ori campioană a României. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj. În prezent ocupă funcția de ministru al Tineretului și Sportului.

Gabriela Szabo-atleta olimpică desemnată în 1999 cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund. A fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. A fost de asemenea de patru ori campioană mondială la seniori și o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică în Atlanta, la 10.000 de metri.

Ivan Patzaikincel mai valoros canotor al tuturor timpurilor’’ este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint.Cariera olimpică cuprinde 5 ediții ale Jocurilor Olimpice de Vara: Mexico 1968, Munchen 1972, Montreal 1976, Moscova 1980 și Los Angeles 1984. La cele cinci ediții a cucerit 7 medalii: 4 de aur (C-1 1000 m: 1972, C-2 1000 m: 1968, 1980, 1984) ) și 3 de argint (C-2 500 m: 1980, 1984; C-2 1000 m: 1972).

Andreea Răducan este una dintre cele mai iubite gimnaste de talie mondială din istoria sportului românesc, autoare, jurnalistă și comentatoare sportivă, medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplu medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică. Din anul 2006, reprezintă Fundaţia Olimpică Română la care în prezent ocupă funcția de președinte și unde promovează importanţa sportului și se implică în susţinerea proiectelor caritabile pentru foşti campioni care astăzi se confruntă cu situații delicate.

Galeria foto, aici.

abrc_logo

Despre Bucharest RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România – „ Bucharest Running Club premier events”

Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. În calendarul de evenimente din acest an, pe lângă ediția a 5-a a OMV Petrom Bucharest Half Marathon din 14-15 mai, și cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon din 8-9 octombrie s-a adăugat și prima ediție a Uniqa Asigurări 10K& Family Run, ce a avut loc pe 3 aprilie. Competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor)și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.
FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest