octombrie 13, 2017

Andreea Răducan

Andreea Raducan a inceput gimnastica la varsta de patru ani, in orasul Barlad, sub indrumarea antrenoarelor Veronica Ionascu si Alice Gheorghiu. Dupa castigarea a numeroase medalii pe plan national, in anul 1996, gimnasta a fost selectionata de catre Federatia romana de gimnastica, pentru a face parte din lotul national de junioare, care se antrena la Onesti. Desi era inca junioara, dupa aproximativ un an s-a alaturat echipei olimpice de senioare la Centrul Olimpic de la Deva, echipa antrenata de Mariana Bitang, Octavian Bellu si Lucian Sandu. Campionatele europene de junioare din anul 1998 de la Sankt Petersburg, Rusia, i-au adus gimnastei doua medalii de argint, una in concursul pe echipe si una in competitia pe aparate, la barna, iar o alta medalie de bronz, la sol.

andreea

 

Andreea Răducan este gimnastă de origine română de talie mondială, jurnalistă și comentatoare sportivă, medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, multiplu medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică.

Din anul 2006, lucrează la Fundația Olimpică Română, unde promovează importanța mișcării și a sportului, și se implică în susținerea proiectelor caritabile pentru foști campioni care astăzi se confruntă cu situații delicate.

andreea_raducan

www.andreearaducan.ro